Arnavutköy Belediyesi
TYT Öncesi Adaylara Son Hafta Tüyoları

TYT Öncesi Adaylara Son Hafta Tüyoları

06 Eylül 2019 Cuma

Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi (ARGEM) tarafından verilen Üniversite Hazırlık Kursu’nda sona gelindi. Hafta sonu Temel Yeterlilik Sınavına (TYT) girecek olan öğrenciler, son deneme sınavına girdiler.

Temel Yeterlilik Sınavına sayılı günler kaldı. İki buçuk milyona yakın aday yıl boyu hazırlandı. Uzmanlar tüm hazırlıklar bir yana öncelikle sınavın yolun sonu olmadığını, henüz gerçekleşmemiş bir sınavın getireceği endişe ve kaygının hiçbir şeye faydasının olmadığını kavrama gereğine dikkat çekiyorlar. Bu açıdan sınav öncesi son haftada yapılacaklar da önem taşıyor.

Arnavutköy Belediyesi, öğrencilerin üniversite sınavına hazırlık aşamasında zorluk yaşamaması için yıl boyunca alanında uzman ve deneyimli hocaların yer aldığı Üniversite Hazırlık Kursu ile öğrencileri, üniversite sınavına hazırladı.  Kursu tamamlayan öğrenciler Hafta sonu girecekleri Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) öncesi son deneme sınavına girdiler. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi Koordinatörü İbrahim Erdoğan şunları söyledi:

“Sürdürmüş olduğumuz 9 aylık üniversiteye hazırlık programımızın sonuna geldik. Son günlerde öğrencilerin tecrübe kazanabilmesi, soru çözme pratiği kazanabilmeleri ve sınav heyecanlarını yenebilmeleri için bol bol deneme çözdürdük. Öğrencilerimiz bu süreçten inşallah başarı ile çıkacaklardır.

Pazar günü öğrenciler Temel Yeterlilik Sınavına (TYT) girecek. Sınavdaki başarıyı etkileyen faktörlerden biri motivasyon ve yeterli kaygı düzeyidir.  Sınav günü kaygı düzeylerini doğru oranda belirleyemeyen öğrenciler her ne kadar çok çalışsa da sınavda başarısız olduklarını geçtiğimiz dönemlerdeki sınavlardan gözlemledik. Öğrencilere tavsiyemiz bu sınavı hayatın odak noktası olarak görmeyip sadece basamak olarak görmeleridir. Kazanamamak dünyanın sonu değil.

Öğrencilerimiz son günlerinde ders çalışmaktan ziyade biraz daha sosyal etkinliklere kendilerini vermelidirler. Düzenli beslenmeye dikkat etsinler. Özellikle bugünlerde öğrencilerimizde uykusuzluk baş göstermiş durumda. Uyku düzenlerini planlamaları gerekiyor. Sınav günü vücudun dinç bir şekilde olması gerekiyor. Kısacası son günlerde yapılması gereken hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendimizi hazırlamak.

Geçen yıl 350 öğrenci ARGEM’in üniversite hazırlık kursuna geldi. 350 öğrencinin yaklaşık olarak 300’ü üniversite kazandı.

Bu yıl ise üniversiteye ARGEM’de hazırlanan 400 öğrencimiz var. Biz bu öğrencilerimizin hepsinden umutluyuz. Nasıl gayret verdiklerine biz şahidiz. Bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.” 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?