Arnavutköy Belediyesi
Taksiciler Kooperatifi Binası’nın Açılışı Gerçekleştirildi

Taksiciler Kooperatifi Binası’nın Açılışı Gerçekleştirildi

18 Haziran 2019 Salı

Dünyanın en büyük havalimanın içerisine yapılan Taksiciler Kooperatifi Binası’nın açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılışı törenine katıldı. Törene başta Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ile taksiciler katıldı. Burada konuşma yapan Yıldırım, havalimanının yapılması kararının hayata geçirilmesinin 3 yılı aldığını, projenin her aşamasında bizzat yer aldığını söyledi.

Binali Yıldırım: “Bu havalimanı ile ilgili çok şey konuşuluyor. 76 bin dönüm bir arazi üzerinde kurulu bir havalimanında araziyi düzlemek için 1 milyar 800 milyon toprak hareketi oldu. Dünyanın en büyük iş makinaları burada çalıştı. Aynı günde 25 bin kişinin gece gündüz çalıştığını biliyorum. Bu daha birinci bölümü ve iki pisti ve terminal binası var. Bu haliyle 90 milyon yolcu kapasitesi var. Yani bu haliyle bile dünyanın en büyüğü. İki etap daha var. Onlar da tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Türkiye'nin gelecek 100 yıllık planını gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı. 

“İşte meydan işte İstanbul Havalimanı”

Yıldırım, İstanbul Havalimanı'nın işletilmesine yönelik olarak, şunları söyledi:

“Buradaki göllerin suları temizlendi, zemini sağlamlaştırıldı. Dağları düzeltildi ve bunun üzerine bugünkü parayla 40 milyar liralık yatırım yapıldı. Bir havalimanı elde ettik. Bunu özel sektör yaptı. Devletten para koymadık. Özel sektör 25 sene burayı işletecek. Hepsi bu mu? Hayır değil. 25 sene boyunca her yıl devlete 1 milyar 50 milyon Avro kira ödeyecekler. Türk parası karşılığı bir yılda 7 milyar liranın üzerinde para ödeyecekler. Yani bugünkü kurla 90 milyar lira para ödeyecekler. Yatırımın yarısı için 40 milyar, diğer yarısı için de bir 40 milyar daha harcayacaklar. Etti 80 milyar. 90 milyar daha ve etti 170 milyar lira. Bir çukur veriyorsunuz, dünyanın en büyük havalimanına sahip oluyorsunuz, yetmedi, 25 yıl boyunca da devletin kasasına 90 milyar lira para giriyor. 25 yıl sonra da dünyanın en büyük havalimanı bonus olarak tekrar size geliyor. Şimdi bundan daha rantabl, daha kamu yararına iş yapan varsa, çıksın karşıma. Buyurun, 'işte meydan işte İstanbul Havalimanı'. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz."

Türkiye'deki güçlü iktidar ve sağladığı istikrar sayesinde bu işlerin gerçekleştiğini anlatan Yıldırım, 16-17 yıl boyunca Türkiye'nin 3 kat daha büyütüldüğünü vurguladı.

“Kıskanma ne olur, çalış senin de olur”

İstanbul Havalimanı'nda görev yapan taksicilere de hitap eden Binali Yıldırım:

“Havalimanları, hudut kapıları, bir ülkenin vitrinidir. Yabancı, oradan görür ülkeyi. Ülke hakkında, kararını böylece verir. Burası, Türkiye'nin vitrinidir. Burada, Türkiye'ye yakışanı yaptık. Gıpta edenler var. Hasetlik edenler var. Onlara diyeceğim: Ne olur kıskanma, çalış senin de olur. Vitrinimiz olan bu havalimanında çok güzel hizmet vereceksiniz. İnsanımıza, ülkemize yakışır en güzel hizmeti taksiciler olarak sizler vereceksiniz. Buna eminim. Bunu biliyorum. Çünkü; siz, Anadolu Yaylası'nın yiğit evlatlarısınız. O bakımdan hiç merak etmeyin, bütün meseleleri konuştuk. Dertlerinizi de, çözümlerini de biliyoruz. Adım adım da çözerek geliyoruz. Daha göreve gelmeden, yetkililerle görüşerek sorunlarınızı çözüyoruz" diye konuştu.

“Burası kullanılmaz, işlemez alanlardı”

Açılışta konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı:

“Burada bulunmaktan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. 50 yıldır bu topraklarda, Arnavutköy’de, yaşayan bir kardeşinizim. Bu bulunduğumuz muhitlerin geçmişte hangi vasıfta hangi özellikte olduğunu gayet iyi biliyorum. Burası geniş maden çukurlarının olduğu, göletlerin olduğu,  kullanılmaz, işlemez alanlardı. Fakat şu an dünyada kendinden söz ettiren çok büyük devasa projelerle adından söz ettiriyor.

Bu nedenle gerek havalimanımız gerek proje aşamasında olan diğer büyük makro yatırımlar gerek bu karayolu ağları ve raylı sistemlerin başında bulunmuş sayın cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bütün bu projelerin imalatının ve tasarım aşamalarının fikir babası olan belediye başkan adayımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Yıldırım, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılış kurdelesini kesti. İçeri girerek bir süre taksicilerle görüşen Yıldırım, daha sonra bir taksinin direksiyonuna geçerek İstanbul Havalimanı'na geçti.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?