Arnavutköy Belediyesi
Sanat Akademisi Genç Yetenekleri Keşfediyor

Sanat Akademisi Genç Yetenekleri Keşfediyor

03 Temmuz 2019 Çarşamba

Her yıl yetenekli gençleri konservatuara hazırlayan Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi, bu yıl da gençleri Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne kazandırmayı hedefliyor.

Yıl boyunca eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Bugüne kadar binlerce öğrenciye; resim, gitar, bağlama, halk oyunları, tiyatro, ebru sanatı, drama, kısa film, temel fotoğrafçılık, ahşap yakma, piyano, keman, kemençe, ney, konservatuara hazırlık ve güzel sanatlara hazırlık kurslarında eğitim veren Sanat Akademisi, birbirinden başarılı gençler yetiştiriyor.

“Öğrenciler yetenek sınavlarına hazır”

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi Koordinatörü Kerem Kuşçu yeni döneme hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi olarak her yıl lise ve üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine yetenekli öğrencileri yetiştiriyor ve başarı elde etmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Önümüzdeki süreçte müzik alanı ve resim alanında öğrencilerimiz yapılacak yetenek sınavlarına hazır durumdalar. Yeni öğretim yılında hepsini akademilerde görmek en büyük dileğimiz.”

“Hilal’in sesi çok güzel, gelecek vadediyor”

Sanat Akademisi’nde yeni bir genç yetenek keşfettiğini söyleyen Şan ve Piyano Öğretmeni Sefer Turan:

“Ak Sanat’ta güzel bir konser gerçekleştirdik. Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde bu yıl itibari ile keşfettiğim yüksek alto dramatik mezzo soprano sese sahip olan Hilal ile birlikte bu sene güzel çalışmalar yaptık. Hilal’in bu konserde de yer almasını istedim. Çok iyiydi. İnsanlar bizi uzun süre alkışladı. Hilal’in sesi çok güzel, gelecek vadediyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“Kendime daha fazla güvenmeye başladım”

Konservatuara hazırlanan Sanat Akademisi öğrencisi Hilal Kılıç ise:

“Bir arkadaşımın sanat akademisinde ders aldığını duyunca ben de gelip dersi dinlemek istedim. Sefer hoca yeteneğimi keşfetti. Konser güzeldi. Küçük güzel bir sahneydi. Elimizden geleni yaptık. Daha fazla kendimi geliştirebileceğimi gördüm ve kendime daha fazla güvenmeye başladım.” diye konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?