Arnavutköy Belediyesi
ARGEM Yaz Kursu Öğrencileri Miniatürk’ü Gezdi

ARGEM Yaz Kursu Öğrencileri Miniatürk’ü Gezdi

03 Temmuz 2019 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenlenmiş olduğu Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim alan 102 öğrenci Miniatürk’ü gezdi.

Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi (ARGEM) tarafından düzenlenen Dini Eğitimler Kursu bu sene öğrencilerden yoğun talep gördü. Yaklaşık 800 öğrenci, ilçede bulunan 5 eğitim merkezinde eğitim alıyor. Eğitimlerin yanında gezilere de katılan öğrenciler, yaz tatillerinde hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Bu kapsamda düzenlenen Miniatürk gezisine katılan öğrenciler, açık hava müzesi atmosferinde sergilenen, ülkemizin tarihi miraslarını ve doğal güzelliklerini yansıtan maketleri görüp inceleme fırsatı buldular. Antik Çağdan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk’ü gezen öğrenciler, ne kadar köklü bir uygarlıkla beslendiklerini keşfettiler.

“Bütün öğrencileri sırayla buraya getirip gezdiriyoruz”

Gezilerin devam edeceğini belirten ARGEM Birim Sorumlusu Muhammed Hüseyin Özkan:

“Yaz Kur’an Kursu öğrencilerimizle beraber Miniatürk gezisi yaptık. Öğrenciler, alanı yaklaşık 1 buçuk saat boyunca gezdiler. Dönem içerisinde bizim sürekli etkinliklerimiz oluyor ama Kur’an kursunda daha çok küçük öğrencilere uygun geziler düzenlemeye çalışıyoruz. Yaz kursunda eğitim alan toplamda 800 öğrencimiz var. Peyderpey bütün öğrencileri sırayla buraya getirip gezdiriyoruz.” diye konuştu.

Geziden dolayı mutlu olduğunu ifade eden ARGEM öğrencisi Talha Tuna ise:

“Burada bir sürü şey gördüm. Özellikle en çok beğendiğim şey Kapadokya. Çünkü oraya gitmek istiyorum. Buraya ARGEM’de okuduğumuz için Ahmet hocamızla geldik. ARGEM’de Kur’an eğitimi alıyoruz. Orada eğleniyoruz, film izliyoruz.” dedi.  

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?