Arnavutköy Belediyesi
Bisiklet Turunun 2’nci Etabı Tamamlandı

Bisiklet Turunun 2’nci Etabı Tamamlandı

11 Temmuz 2019 Perşembe

Şehit Ömer Halisdemir’i anmak için düzenlenen bisiklet turunun 2’nci etabı tamamlandı. Kütahya’dan vatan toprağı alan bisikletliler Afyonkarahisar’a doğru yol aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yılı nedeniyle Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’na katılan profesyonel bisikletçiler Kütahya’ya ulaştı. Darbeci General Semih Terzi’yi başından vurarak darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in anısına pedal çeviren sporcular, Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın’dan vatan toprağı aldı. İstanbul’un Arnavutköy ilçesinden yola çıkan sporcular, düzenlenen bisiklet turunun 378 kilometrelik 2’nci etabını tamamlayarak Afyonkarahisar’a gitmek için yola çıktılar.

“Çok etkileyici bir organizasyon”

Gerçekleştirilen etkinliğin önemine vurgu yapan Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın: “Çok etkileyici bir organizasyon. Kentimizden de toprak alacak arkadaşlarımız. Buradan sonra Afyon’a uğrayacaklar. Niyetlerinin güzel bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Yolları açık olsun.” şeklinde konuştu.

“Ömer Halisdemir’i unutmayacağımızı belirtmeye çalışıyoruz”

Geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’nun bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur: “Ülkemizin her coğrafyasından seçtiğimiz sporcularla 3 yıldır Arnavutköy’den başlayarak şehidimizin memleketi Niğde’ye gidiyoruz. Bu sayede Ömer Halisdemir’i unutmadığımızı ve unutmayacağımızı belirtmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda sporun farkındalığını ortaya koymaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Şehitlerimiz ve Ömer Halisdemir için sürüyoruz”

Bisiklet turuna bu sene ilk defa katılan Emre Çıtak, turun yorucu geçtiğini söyleyerek: “Arnavutköy’den çıktık. İlk gün Bursa’ya vardık. Bugün Kütahya’dayız. Önümüzde uzun bir yol var. Şehitlerimiz ve Ömer Halisdemir için sürüyoruz. Geçtiğimiz illerden toprak aldık. Niğde vardığımızda bu almış olduğumuz toprakları Niğde’de bulunan Ömer Halisdemir’in kabrine dökeceğiz.” diye konuştu.

Spor HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?