Arnavutköy Belediyesi
Kaymakam Odabaş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaymakam Odabaş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

18 Temmuz 2019 Perşembe

Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminde göreve gelen muhtarlarla istişare toplantısında buluştu. 

Arnavutköy Kaymakamlığı muhtarlar için ‘Hizmet İçi Eğitim’ semineri düzenledi. 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra düzenlenen toplantıya Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı katıldı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı emirleri doğrultusunda 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetlerinin Teşkiline Dair Kanun ve ilgili mevzuatlar konusunda 38 muhtara eğitim verildi.

İlgili mevzuatla ilgili muhtarlara bilgi veren Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş: “İstanbul’da düzenli ve düzensiz olmak üzere birçok yabancı göçmen bulunuyor. Bununla alakalı alınacak tedbirler şu an gündemimizde ve çalışmalarımız başladı. İlçemizde ikamet eden Suriyeli, Pakistanlı ve Afganistanlı göçmenler bulunmakta. Bu konu ile alakalı tedbirlerimizi almaya başladık. Düzensiz olarak mahallelerinizde oturan göçmen bilgilerini ilgili kurumlar ile paylaşmanız gerekiyor. Bununla birlikte belediyemizin zabıtaları ile birlikte tabela çalışması yapılacak. Bunların tamamı mevzuata uygun hale getirilecek.” ifadelerini kullandı.

Afet yönetimi konusunda yerel yönetimlerce çalışma başlatacaklarını belirten Ahmet Odabaş: “Her mahalleden muhtarlarda dahil olmak üzere 10 kişilik ilk yardım ile alakalı eğitim çalışmaları yapacağız. Belediyemizle iş birliği içerisindeyiz. Planlı bir şekilde bu eğitim çalışmalarına başlayacağız. Çünkü afet bölgesiyiz. Afette bilgili, becerikli ve tecrübeli şahısların bir an önce müdahale etmesi gerekebilir. Afet bilinci olan bir toplum oluşturmak için bu noktada muhtarlarımıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

Mahalli İdareler Seçimlerinde seçimi kazanan muhtarları tebrik ederek konuşmasına başlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı şunları söyledi: “Yeni dönemde, hem yeni muhtarlarımız var hem de eskiden devam eden birlikte çalıştığımız muhtar arkadaşlarımız var. İnşallah ilçemizde 38 muhtarımızla beraber vatandaşlarımızın memnuniyetini esas alan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her daim mahallelerimizde vatandaşlarımızla aramızdaki irtibatımız olacaksınız. Belediye olarak planlı toplantılarımızı yapacağız. İstek ve arzularınızı direk olarak irtibat kurarak sağlayabilirsiniz. Ayrıca muhtarlıklar müdürlüğü de aktif hale getirilecek.” 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?