Arnavutköy Belediyesi
ARGEM’de Tercih Günleri Başladı

ARGEM’de Tercih Günleri Başladı

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Üniversite öğrenci adaylarının kritik tercih sürecinde yol göstericilerinden biri olan Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde tercih günleri başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından aday öğrenciler ve aileleri için üniversite arayışı başladı. Bu süreçte ailelere yardımcı olmak isteyen Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri yalnız bırakmıyor. Üniversite sınavına giren öğrencilere yönelik yapılan rehberlik etkinliğinde; öğrencilerin aldıkları puanlarla alanlarında en doğru tercihleri yapmaları için uzman danışmanlarla destek sağlanıyor. Hadımköy Kiptaş, Bolluca ve Arnavutköy Merkez ARGEM’de verilen hizmetten öğrenciler ücretsiz bir şekilde yararlanıyor.

Bu yıl tercih günlerinin kısıtlı bir zamanda yapıldığını belirten Arnavutköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Erdoğan:  “Gençlik eğitim merkezi olarak geleneksel tercih günlerimiz bugün itibariyle başladı. İlçemizde eksikliği görülen bir rehberlik hizmetiydi. Üniversite tercihlerinin doğru bir şekilde yapılması için böyle bir program oluşturduk. Gerek mezun öğrencilerimiz gerekse de 12. sınıf öğrencilerimizin hangi bölümlere gidebileceklerini, başarı sırasıyla hangi bölümleri tercih etmesi gerektiğini rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte karar veriyoruz” diye konuştu.

Üniversite öğrenci adayı Emine zengin Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği bölümlerinden hangisini tercih edeceği konusunda kararsız kaldığını bu yüzden de ARGEM’e geldiğini söyleyerek: “482 puan aldım. Şu an tercih yapıyorum. Aklımda birkaç yer var fakat kararsız kaldım. Bunun için de ARGEM’de tercih günleri programına katıldım” dedi. 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?