Arnavutköy Belediyesi
Yaz Okulu Öğrencileri, At Binicilik Eğitimi Aldılar

Yaz Okulu Öğrencileri, At Binicilik Eğitimi Aldılar

02 Eylül 2019 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Yaz Spor Okulu öğrencilerine At Binicilik eğitimi verdi. Etkinliğe katılan çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.

Arnavutköy Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Yaz Spor Okulu, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Modern tesislerde gerçekleştirilen eğitimlerle, öğrencilerin hem becerilerini artırmaları hem de eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor.  Bu kapsamda düzenlenen at binicilik gezisinde yapılan etkinlikler güzel anlara sahne oldu. Sosyal faaliyetlerle, sağlıklı birey olma yolunda adımlar atan öğrenciler, Çatalca Mevkii’nde bulunan at binicilik merkezine giderek neşe dolu saatler yaşadı.

“Binicilik, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan terapi niteliğindedir”

Biniciliğin çocukların üzerinde olumlu etkiler oluşturduğunu söyleyen Antrenör Tuğçe Nur Şentarla: “Binicilik 2 canlının yaptığı tek spordur. Bu yüzden çocuklara sorumluluk sahibi olmayı aynı zamanda hedefe yönelmeyi ve bir canlının bakımını üstlenmeyi öğretir. Bunun dışında hem fiziksel hem de ruhsal açıdan terapi niteliğindedir” diye konuştu.

“Atları şimdi çok seviyorum ve çok sevimliler”

2 buçuk aydır Yaz Spor Okulunda eğitim aldığını belirten Muhammed Ali Gebeş: “Bugün bizi at biniciliğine getirdiler. Burada atlara binmekten başta çok korkuyordum.  Ama binince birden içime atları sevmek doğdu. Atları şimdi çok seviyorum ve çok sevimliler. Yapılan bu etkinliklerden dolayı belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?