Arnavutköy Belediyesi
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

19 Eylül 2019 Perşembe

TOKİ Hadımköy İlkokulu’nda gerçekleştirilen 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; öğretmen, öğrenci ve velilere hitap ederek: “Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını, iyilikler ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.   

Yaklaşık 18 milyon öğrenci için ders zili çaldı. Yeni eğitim-öğretim yılına başlayan öğrenciler, uzun bir tatilin ardından okul sıralarını doldurmanın heyecanını yaşadı. Bu anlamlı günde öğrencileri yalnız bırakmayan; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, TOKİ Hadımköy İlkokulu’nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Arnavutköy, her yeni dönemde özellikle eğitim boyutuyla kendisini geliştiren bir konumda. İlçemizdeki okullara baktığımız zaman tüm altyapısı ile beraber eğitime katkı sağlayacak ciddi farklılıkların olduğunu görüyoruz. Bu yıl da ilçemizde bulunan okullarımıza yeni derslikler kazandırıldı.  Eğitim kalitesini arttırma yönünde çalışmaya devam ediyoruz. İş birliği ve el birliğiyle çocuklarımızın daha mutlu ve daha güçlü yarınlara yönelmesine katkıda bulunacağız. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını, iyilikler ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yıl öğrencileri bekleyen birçok değişiklik var

Bu sene 69 ayını dolduranlar isteğe bağlı olarak ilkokula başlayabilecek. Tüm ilköğretim okullarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yeni okul zilinin çalacağı bu dönemde ilk ve ortaokulda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarıldı. Ayrıca bu yıl ilk kez ara tatilli yeni çalışma takvimi uygulanacak. Bu kapsamda; 9 Eylül’de okula başlayan öğrenciler 18-22 Kasım tarihleri arasında eğitime 1 haftalık kısa bir mola verecekler. 20-31 Ocak’ta yarıyıl tatiline girecek olan öğrenciler, 6-10 Nisan’da tekrar ara tatile girecek ve 19 Haziran’da da eğitim-öğretim yılını tamamlamış olacaklar. Ara tatillerde öğrenciler, belirlenen temaya uygun eğitimsel ve sosyal faaliyetlere katılacak. Öğretmenler ise okullarda hizmet içi eğitimlerini tamamlayacak.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?