Arnavutköy Belediyesi
ARGEM'li 550 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti

ARGEM'li 550 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti

10 Eylül 2019 Salı

Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Üniversite Hazırlık Kursu’nda eğitim alan 550 öğrenci; Hukuk, Mühendislik, Tıp ve İlahiyat gibi birçok bölüme girmeye hak kazandı.

Arnavutköy Belediyesi, öğrencilerin üniversite sınavına hazırlık aşamasında zorluk yaşamaması için alanında uzman ve deneyimli hocaların yer aldığı Üniversite Hazırlık Kursu ile öğrencileri, sınava hazırlıyor. Geçen yıl kurslarda eğitim gören 550 öğrenciyi üniversite sıralarına kavuşturan Gençlik Merkezi, bu yıl da yeni adayları üniversite hayallerine kavuşturmayı hedefliyor. 12’nci sınıf ve mezun statüsündeki öğrencilere verilen üniversite hazırlık eğitimlerinde gençler; sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinden üniversiteye hazırlanıyor. Hazırlık sürecinde danışman eğitmenler, öğrencilerin yanı sıra velilerle de sürekli irtibat halinde olup gençlerin durumu hakkında onlarla bilgi alışverişinde bulunuyor.

“Yüzde 92 başarı elde edildi”

Arnavutköylü gençlerin elde etmiş olduğu başarıdan dolayı memnun olduğunu dile getiren Gençlik ve Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Erdoğan: “2018-2019 eğitim öğretim yılında 550 öğrencimizi üniversite sıralarına göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye başkanımız Sayın Ahmet Haşim Baltacı’nın talimatıyla başlattığımız üniversite hazırlık kurslarında yıl boyunca öğrencilerimiz yoğun bir tempoda TYT ve AYT derslerine ağırlık verdiler. 2018 Eylül ayında kaydını alıp sınıflara yerleştirdiğimiz 600 öğrencimizden yüzde 92’si başarı elde etti. Oluşturulan bu sistemle ücretsiz verdiğimiz eğitimi kalite ve disiplin odaklı sunduk. Bu sene üniversiteye giden tüm öğrencilerimize başarılar dilerken onların bu seviyeye gelmesine yardımcı olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca sabırla öğrencilerini destekleyen tüm ailelerimizi de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?