Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi,  Afet Gönüllülerini Arıyor

Arnavutköy Belediyesi, Afet Gönüllülerini Arıyor

18 Eylül 2019 Çarşamba

Kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması amacıyla yürütmüş olduğu çalışmalarına destek sağlamak için yeni gönüllüler arıyor.

Afet konusunda birçok çalışma yürüten Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ARKUR) kurulduğu günden bu yana önemli işlere imza attı. Özellikle Arnavutköy’de oluşabilecek olası doğal afetler için önlemler alan ARKUR, yeni gönüllüleriyle ilçede oluşabilecek zararları en aza indirmeyi hedefliyor. Bu bağlamda Arnavutköy Belediyesi; afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla; gereken faaliyetlerin planlanması, yönlendirilmesi, desteklenmesi, koordine edilmesi ve etkin uygulanması için ARKUR’un ve vatandaşların el ele vererek güçlü bir dayanışma içerisinde çalışabileceği Gönüllülük Sistemi’ni kurdu. Mevcut program sayesinde eğitimlerden yararlanan vatandaşlar, ARKUR’un afetlere karşı dirençli toplum oluşturma hedeflerine katkı sağlayacaklar. Yakın zamanda aktif duruma gelecek olan gönüllülük programına ilçede ikamet eden 18 yaşından büyük tüm vatandaşlar başvurabilecekler.

Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü

Türkiye sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar afet yönetiminin ve koordinasyonunun günümüz dünyasında ne kadar titizlikle ele alınması gerektiğini gösteriyor.

Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi Modeli

Ülkemizde yeni bir afet yönetim modeli uygulamaya konulmuş olup getirilen bu model ile öncelik Kriz Yönetimi’nden Risk Yönetimi’ne verildi. Günümüzde Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi olarak adlandırılan bu model; afet ve acil durumların sebep olduğu zararların önlenmesi için tehlike ve risklerin önceden tespitini, afet olmadan önce meydana gelebilecek zararları önleyecek veya en aza indirecek önlemlerin alınmasını, etkin müdahale ve koordinasyonun sağlanmasını ve afet sonrasında iyileştirme çalışmalarının bütünlük içerisinde yürütülmesini öngörüyor.

 

Arnavutköy Belediyesi Afet Gönüllüsü Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?