Arnavutköy Belediyesi
Hasar Gören Minarenin Yıkımı Gerçekleşti

Hasar Gören Minarenin Yıkımı Gerçekleşti

07 Ekim 2019 Pazartesi

İstanbul'daki depremin ardından Arnavutköy'de hasar gören İsmail Kocatürk Caminin minaresi, Arnavutköy Belediyesi tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

İstanbul'da meydana gelen 5,8'lik depremin ardından Arnavutköy ilçesinde 192 binanın hasar gördüğü ihbarı yapıldı.  Bunun üzerine çalışma başlatan ilçe belediye ekipleri, yaptıkları incelemede 2’si okul, 1’i cami olmak üzere 24 yapıyı hasar gördükleri gerekçesiyle mühürledi. Mühürlenen yapılardan İsmail Kocatürk Camisinin minaresinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği karar üzerine, belediye ekiplerinin gerekli güvenlik önlemlerini almasının ardından yıkım işlemi gerçekleştirildi. 2 gün süren çalışmalar neticesinde minare, parçalar halinde sökülerek vinç yardımıyla yere indirildi. Arnavutköy Belediyesi tarafından yıkılan minarenin yerine yenisinin yapılacağı bilgisi verildi.

“Yaklaşık 192 tane şikâyet aldık”

Yıkım süreci hakkında yaşanan gelişmeleri anlatan Arnavutköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Sancak Reis şunları söyledi: “Öncelikle İstanbulumuza ve Arnavutköyümüze geçmiş olsun. Perşembe akşamından itibaren çağrı merkezimize gelen şikâyetleri tek tek değerlendirdik. Yaklaşık 192 tane şikâyet aldık. Bu 192 şikâyetin içerisinden 22 tane mühürlememiz gerçekleşti. Mühürlediklerimizden bir tanesi de Arnavutköy halkının Camlı Cami olarak bildiği İsmail Kocatürk Cami. Bu caminin minaresinde çatlamalar oldu. Tehlike arz ettiğini düşündüğümüzden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerini çağırdık. Gelen ekipler durumu tespit ettikten sonra resmi yazı ile birlikte buranın yıkım kararını aldık.”

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?