Teknolojiye Yön Veren Beyinler Bilişim Akademisi’nde Yetişiyor

20 Kasım 2023 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi tarafından Akıllı Araç Temalı yarışma düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi tarafından ‘Tasarla-Kodla-Kazan’ sloganıyla düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü. Akıllı Araç temasıyla gerçekleştirilen yarışma, öğrencilere hem hayal güçlerini sergileme hem de teknolojiye dair becerilerini geliştirme fırsatı sundu.

Yoğun başvurular sonucunda belirlenen 30 öğrenci, gün boyunca 3 boyutlu tasarım amaçlı olarak kullanılan Tinkercad platformu üzerinden tasarımlarını oluşturarak projelerinin maketlerini hazırladı. Ayrıca, Arduino IDE programı kullanarak elektronik devre düzeneklerini belirleyip kod satırlarını oluşturarak teknik becerilerini sergilediler.

Öğrenciler, hazırladıkları tasarımlarını jüri önünde başarılı bir şekilde sundular. Yarışmanın sonucunda ise ilk üç dereceyi elde eden öğrencilere kendi tasarladıkları akıllı araç kitleri ödül olarak takdim edildi.

Arnavutköy Belediyesi, Bilişim Akademisi ile genç nesillerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına olan ilgilerini artırmayı ve aynı zamanda teknolojiye olan yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bu tür yarışmalar, öğrencilere sadece teorik bilgilerini değil, aynı zamanda pratik uygulama becerilerini de geliştirme fırsatı sunarak, onların gerçek dünya problemlerine çözüm üretebilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.

Bilişim Akademisi, öğrencilerin sadece bilgi tüketen değil, aynı zamanda bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini desteklemekte ve onlara kendi projelerini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Gençler arasında bilimsel düşünceyi teşvik ederken, aynı zamanda işbirliği, iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Teknoloji HABERLERİ