Arnavutköy Belediyesi
Başkan Baltacı: “Gençlere Yönelik Yatırımlarımız Sürecek”

Başkan Baltacı: “Gençlere Yönelik Yatırımlarımız Sürecek”

17 Ağustos 2022 Çarşamba

Arnavutköy Bilişim Akademisi Öğrencileri, Rize’de düzenlenen TEKNOFEST fuarında ilgi odağı oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı tarafından organize edilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, dört farklı kategoride yarışmayı da barındıran bir konseptle Rize’de düzenlendi.

İnsanlık Yararına Teknoloji, Turizm Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri ve Çip Tasarımı olmak üzere 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenlenirken toplamda 97 bin 186 takım başvurusu alındı. Turizm kategorileri dalındaki 2375 başvuru arasından yapılan tüm elemeleri geçerek 80 proje arasına girmeyi başaran Arnavutköy Bilişim Akademisi Öğrencileri “ARBEY Müzede” projesi ile derece alamasa da fuarda ilgi odağı oldu.

Çalışma hakkında bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Arnavutköy Belediye Spor Kulübümüzün maskot tasarımı olan ARBEY, gençlerimizi sembolize eden bir sanal karakterdir. ARBEY Müzede isimli oyun kapsamında da ARBEY karakterimiz, oyun boyunca hedefine ulaşabilmek için karşısına çıkan engelleri aşarak tarihi eserleri toplayıp, bölüm sonunda toplanan puanlarla birinci olmaya çalışmaktadır. Binlerce proje arasından finallere kalmak güzel. Derece alamasa da başarılı çalışmalar yapan öğrencilerimizi, eğitmenlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimizin hem hobi alanlarına yönelik, hem de meslek sahibi olmalarını sağlayacak teknolojik çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürecek” dedi. 
 

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?