Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi Ödüllü Oyun Geliştirme Yarışması Başladı

Arnavutköy Belediyesi Ödüllü Oyun Geliştirme Yarışması Başladı

20 Eylül 2022 Salı

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi Ödüllü Oyun Geliştirme Yarışması başladı. Arnavutköy’de 60 öğrenci 5 bin TL ödül için yarışacak. 

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi Ödüllü Oyun Geliştirme Yarışması için tasarlanan ve teknoloji etkinliği olarak da bilinen, hackathon etkinliği ile Arnavutköy’ün sportif, kültürel, eğitsel ve diğer alanlarda tanıtım maskotu olarak geliştirilen ARBEY karakteri özelinde eğitsel bir tema belirlenecek. ARBEY karakteri ile eğitsel oyunların geliştirilmesi ve oyun teknolojisinin etkin olarak kullanılması hedefleniyor. 17-20 Eylül tarihleri arasında Nuri Pakdil Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon’da yapılan yarışmada, öğrencilere birçok eğitim ve seminer veriliyor. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL para ödülü verilecek. Dereceye giren katılımcılar için ödül töreni; 24 Eylül’de Vadi Park Amfitiyatro Alanında yapılan etkinlik ve konser ile takdim edilecek. 

 “Gençlerimiz için önemli bir imkân ve zemin olduğunu gururlanarak söylüyorum”

Yarışma öncesinde öğrencileri ziyaret eden ve çalışmaları inceleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Ödüllü oyun geliştirme programımızın, Arnavutköy’de yaşayan gençlerimiz için önemli bir imkân ve zemin olduğunu gururlanarak söylüyor ve mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Artık dünyada hiçbir şey görüldüğü gibi değil. Oyunlarda, filmlerde, dizilerde olumlu ya da olumsuz birçok mesajla karşılaşıyoruz. Bir anne ve baba olarak olumlu etkilerini takdir ediyoruz. Ancak olumsuz örneklerin, çocuklarımızı olumsuz bir şekilde etkilediğini görüyoruz. Demek ki bu alan boş bırakılamaz.  Söyleyecek sözü olan, fikri olan, toplumun kabul ettiği doğruları aktarabilecek bir zemin olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.” diye konuştu. 

“Çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam edecek”

Dijital oyun sektörünün önemini vurgulayan A. Haşim Baltacı, “Dijital oyun sektörü olarak adlandırdığımız sektörün eğitime, ekonomiye, savunma sanayine, kültüre, sanata, insanın sosyal hayatına çok büyük etkisi var. Arnavutköy Belediyesi olarak bu sektörde biz de varız. Bu nedenle bu konudaki çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam edecek. Bizim görevimiz bu işe ilgi duyan ve merak eden kişilere sağlıklı bir ortam hazırlamak. Eminiz ki ileride birçok arkadaşımız, gurur duyacağımız birçok işte Türkiye’ye hizmet edecektir.  Bugünkü ödüllü oyun yarışmamızın amacı da budur. Sizlerin bu alana duyduğu ilgi bizleri mutlu ve memnun ediyor. Çıktığınız bu yolda, iş ve eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. 
 

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?