Arnavutköy Belediyesi
Bilişim Akademisiyle İstihdama Destek Oluyoruz

Bilişim Akademisiyle İstihdama Destek Oluyoruz

28 Kasım 2023 Salı

Arnavutköy Bilişim Akademisi, İstihdam Temelli Projesi ile Yetenek İstanbul Mali Destek Programı'ndan destek almaya hak kazandı.

Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yetenek İstanbul Mali Destek Programı İmza Töreni'nde, Arnavutköy Bilişim Akademisi, istihdam temelli projesiyle destek hakkı kazandı. Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Erkam Tüzgen ve birçok belediye ile üniversitenin temsilcisi katıldı.

13 Proje İçin 82 Milyon TL Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Yetenek İstanbul Programı'nın gençlere sadece eğitim vermekle kalmayıp aynı zamanda istihdam sağlayan kuruluşları desteklediğini belirterek, "Bugüne kadar 20 projeye destek kararı verdik. Sözleşme imzaladığımız 13 proje için 82 milyon lira kaynak ayırdık" dedi.

Yetenek İstanbul Programı kapsamında kurulan yenilikçi eğitim ve istihdam merkezlerinin, yazılım sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yeteneklere sahip gençleri yetiştirdiğini ifade eden Kacır, "Bu projelerle mobil uygulama yazılımcılarından sistem yöneticilerine ve siber güvenlik uzmanlarına kadar sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda yetkin gençler yetiştiriyoruz. 1.500'den fazla genci eğitiyoruz ve 1.000'den fazlasına istihdam sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Bilişim Akademisi'nin destek hakkı kazandığını sosyal medya hesabından duyurarak, "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla düzenlenen, Yetenek İstanbul Mali Destek Programı’nda Arnavutköy Bilişim Akademisi, istihdam temelli projesi ile destek hakkı kazandı. Bilime ilgi duyan nitelikli ve yetenekli gençlerimizin, yazılım alanında istihdamını sağlayacak projemiz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?