Arnavutköy'e Yepyeni Bir Vizyon Bilim Merkezi

19 Ocak 2024 Cuma

Arnavutköy Belediyesi, ilçeye modern bir vizyon katacak olan Arnavutköy Bilim Merkezi'nin yapımında sona yaklaşıyor.

Arnavutköy Belediyesi, ilçeye katkı sağlayacak önemli bir projenin son aşamasına geldi. Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden biri olacak Arnavutköy Bilim Merkezi'nin yapımına hızla devam ediliyor. Bu proje ile Arnavutköy’de bilim ve teknolojiyi daha ulaşılabilir kılma hedefiyle hayata geçiriliyor.

Toplamda 12 bin metrekarelik bir alana sahip olacak Arnavutköy Bilim Merkezi, içinde birçok farklı bölüm barındıracak. Planetaryum, fuaye ve sergi alanları, çok amaçlı salon, dene-yap atölyeleri, şehir kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, bilim laboratuvarları, teknoloji eğitim merkezi, kafe ve restoranlar gibi alanlar, merkezin zengin içeriğini oluşturacak.

Arnavutköy Bilim Merkezi, her yaş grubundan insan için eğitim, kültür, bilim ve eğlence alanlarını bir araya getirerek öğrenmeyi ve bilgi paylaşmayı teşvik edecek. Bu merkez, topluma değerli bir kaynak sağlayarak bilgiye erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Proje ayrıca istihdam odaklı eğitimlere de ev sahipliği yapacak. Bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmayı hedefleyen bu merkez, gençlerin hayatına büyük katkılar sağlayacak ve ilçedeki gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturacak.

“Arnavutköy, bilim merkezine kavuşuyor”

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Bilim Merkezi'nin son durumu hakkında yaptığı açıklamada, "Arnavutköy, bilim merkezine kavuşuyor. İlçemize kazandıracağımız müthiş bir eseri daha tamamlamak üzereyiz. Bilime ilgi duyan herkesin yararlanacağı, bilişim alanında yetenekli gençlere ve yetişkinlere istihdam odaklı eğitimler verecek bu şaheser, ilçemize çok yakışacak. Planetaryum, Laboratuvarlar, Dene-yap Atölyeleri, Teknoloji Eğitim Merkezi, Kütüphane, Bilim ve Sergi Alanları’ndan oluşan Arnavutköy Bilim Merkezi çok yakında hizmetinizde. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Arnavutköy Bilim Merkezi, ilçede bilimsel öğrenmeyi destekleyerek, topluma değerli bir kaynak sunmayı amaçlıyor. Proje tamamlandığında, ilçe sakinlerine modern bir bilim ve eğitim deneyimi sunacak.

Teknoloji HABERLERİ