Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Oyun Maratonu Tamamlandı

Arnavutköy’de Oyun Maratonu Tamamlandı

31 Ağustos 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Oyun Geliştirme Kampı'nın kapanış programıyla, oyun yazılımcılarının Arnavutköy'deki büyük buluşması sona erdi.

Türkiye’nin dört bir yanından oyun tutkunlarını bir araya getiren Arnavutköy Belediyesi, Oyunla Gelecek ve Üretken Akademi işbirliği ile Oyun Geliştirme Kampı düzenledi. 5 gün süren fiziksel kampın kapanışı Arnavutköy Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

2 Ay Online Eğitim Verildi

Fiziksel kamp öncesinde online eğitim gerçekleştirildi. Yaklaşık bin kişinin başvurduğu etkinlikte 500 katılımcı online eğitim alma hakkı kazandı. 2 ay süren online eğitimlerde katılımcılara oyun tasarımı ve geliştirme konularında detaylı eğitimler sunuldu. Bu süreçte, sektörün başarılı isimleri katılımcılara mentorluk yaparak onlara rehberlik etti.

Oyunlar Jüriye Sunuldu

Online eğitimlerin tamamlanmasının ardından ise yaklaşık 150 kişi, Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. 5 gün süren kamp boyunca katılımcılar takımlarını oluşturarak kendi oyun projelerini geliştirdi.

Kampın kapanış programı, Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcıları Kemal Aygenli ve Hamdi Demirhan da katıldı. Oluşturulan 20 takım kamp boyunca geliştirdikleri oyunları sektör paydaşlarına sundu. Jüriye sunulan ve beğenilen oyunlar sektörün paydaşları tarafından desteklenme fırsatı bulacak.

 “Kendimi geliştirmeye bir adım daha yaklaştım

Oyun geliştirme sektörüne yine bir yarışmayla başladığını belirten Kerem Tancan, “Oyun sektörüne burası gibi bir kamp alanında başlamıştım. Ondan sonra da fırsatlar peşimi hiç bırakmadı diyebilirim. Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlikte onlardan birisi oldu. Öncesinde online eğitim sürecimiz oldu. Online eğitim sonucunda bu kampa gelmeye hak kazananlardan birisi oldum. ” dedi.

Oyun Kampı ile ekip olarak çalışmanın ne kadar önemli olduğunu belirten Feyza Keleş, “5 gündür buradayız, dün gece uyumadık. Bu projede tasarımcı olarak bulunuyorum. Blender üzerine 7 haftalık çok kapsamlı bir online eğitim sürecimiz oldu. Ekibimizle beraber becerilerimize göre görev dağılımı yaptık. Projemizin güçlü bir hikâyesi var. Grafikleri de çarpıcı olması için iyi bir şekilde hazırlamaya çalıştık.” dedi.

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?