Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköylü Öğrenciler Vex Robotics Dünya Şampiyonası'nda Birinci Oldu

Arnavutköylü Öğrenciler Vex Robotics Dünya Şampiyonası'nda Birinci Oldu

06 Mayıs 2024 Pazartesi

Arnavutköylü öğrenciler, Vex Robotics Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi gururla temsil etti.

İbrahim Özaydın MTAL ve İstanbul Havalimanı MTAL Robot Takımları, Amerika'nın Dallas şehrinde gerçekleşen Vex Robotics 2024 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi gururla temsil ederek Enerji Alanı'nda birinci oldu. Bu büyük başarıya imza atan öğrenciler, Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri personeli tarafından coşkuyla karşılandı.

Yarışmadan birincilikle dönen öğrencileri Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri personelleri, Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu'nun selamını ileterek karşıladı. Belediye Başkanı Candaroğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda öğrencileri tebrik ederek, Arnavutköy'den Amerika'ya uzanan bu gurur dolu yolculuğun birincilikle sonuçlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İbrahim Özaydın MTAL Okul Müdürü Saadet Bektaş, Türkiye Şampiyonu olarak katıldıkları Vex Robotics Dünya Turnuvası'ndan ödülle dönmelerinin kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu belirtti. İki okulun ittifak yaparak yarışmaya katıldığını ve Arnavutköy'ü gururla temsil ettiklerini ifade eden Bektaş, zorlu bir yarışma sürecinden geçtiklerini ancak bu başarıyla tüm yorgunluğunun değdiğini vurguladı.

“Arnavutköy’deki gençlere yeni bir ufuk açtığımızı düşünüyoruz”

İstanbul Havalimanı MTAL Okul Müdürü Talha Bektaş, “İstanbul Havalimanı MTAL Okul Müdürü Talha Bektaş, “İbrahim Özaydın MTAL Robot Takımı IOROBOT ile birlikte bizim takımımız ROBOTİST, Türkiye Şampiyonu sıfatıyla Amerika’da yapılan Vex Robotics Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi gururla temsil etme fırsatı yakaladı. Çocuklarımızla birlikte geçirdiğimiz dolu dolu bir 14 gündü. Sadece robotics yarışması olarak değil, eğitsel öğrenme açısında da çocuklarımıza çok faydalı olduğumuzu, Arnavutköy’deki gençlere bir vizyon, bir ufuk açtığımızı düşünüyoruz. Belediyemiz bizi burada çok güzel bir şekilde karşıladı. Öncelikle nezaketi için Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’na ve nezhinde tüm personelimize çok teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.

Vex Robotics 2024 Dünya Şampiyonası'nda Enerji Ödülü’nü alan gençleri sosyal medya hesabından tebrik eden Mustafa Candaroğlu, en kısa sürece bir araya geleceklerini duyurdu.

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?