Arnavutköy Belediyesi
Eğitime Destek Tablet Kampanyası İle Devam Ediyor

Eğitime Destek Tablet Kampanyası İle Devam Ediyor

28 Eylül 2020 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi başlattığı tablet kampanyası ile eğitime desteğini sürdürüyor. Kampanya kapsamında eğitim gönüllüsü Arnavutköylülerden gelecek tablet ve dizüstü bilgisayarlar öğrencileri ulaştırılacak.

Kovid-19 salgını nedeniyle geçilen uzaktan eğitim sistemine geçilmesiyle, programına bilgisayarı ve tableti olmadığı için katılamayan öğrenciler için Arnavutköy Belediyesi, tablet ve dizüstü bilgisayar kampanyası başlattı.

2020-2021 eğitim öğretim yılına başlamasıyla, kampanya süresini 2 ay olarak belirleyen Arnavutköy Belediyesi, öğrencilerin derslerinden geri kalmamasını amaçlıyor. Kampanya kapsamında elde edilecek bağışlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilerin ailelerine, tutanak karşılığı teslim edilecek.

Kampanya Nasıl İşliyor?

Arnavutköylü hayırseverler, Arnavutköy Belediyesi ARGEM web sayfasında bağışçı olmak istediklerini belirten formu dolduruyor. ARGEM ekipleri yapılan başvurudaki iletişim bilgileri üzerinden hayırseverle iletişime geçerek, tablet dizüstü bilgisayarları belirttikleri adreslerden teslim alıyor.  Teslim alınan tablet ve dizüstü bilgisayarlar Arnavutköy Kaymakamlığı’na bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yönetimleriyle hazırladığı, “bilgisayarı olmadığı için EBA derslerine katılamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler” listesindeki öğrencilere hediye ediliyor. 

Nasıl Bağış Yapılacak?

Bireysel, kurumsal ya da birden fazla kişinin bir araya gelerek temin ettiği hiç kullanılmamış tablet veya dizüstü bilgisayarların bağışı için ARGEM web sitemizdeki ilgili sayfada; ad-soyad, iletişim bilgileri ve bağışlanmak istenen tablet ve dizüstü bilgisayar sayısı bilgilerinden oluşan bağışçı formunu doldurmanız gerekmektedir. Ekiplerimiz, formdaki iletişim bilgilerinizden sizinle bağlantı kurup, hediyenizi bir evladımıza ulaştırmak üzere sizden tutanak karşılığında teslim alacaktır. Hediye öğrencimize ulaştığında, kısa mesaj ile bağışçıya bilgi verilecektir.

İkinci El Tablet veya Dizüstü Bilgisayar Bağışlanabilir mi?

Hayır, çocuklarımızın sistem sorunu yaşamaması için kullanılmış tablet veya dizüstü bilgisayarlar bağış olarak alınmayacaktır.

Tabletin Özellikleri Ne Olmalı?

İnternete bağlanabilen, online sınıf derslerine katılım için kamera ve ses sistemi gibi EBA eğitimi için gerekli özellikleri taşıyan tabletler bağışlanabilir.

Tablet Özelikleri:

Ekran çözünürlüğü: 2.1280x800 ve üzeri

İşletim Sistemi: Android 5 ve üzeri- İOS 8 ve üzeri

RAM: 2Gb ve üzeri

Dahili Hafıza: 32 Gb ve üzeri

Ekran Boyutu: 10.1 inch ve üzeri

Ön Kameraya sahip olması gerekiyor.

Dizüstü Bilgisayarın Özellikleri Ne Olmalı?

İnternete bağlanabilen, online sınıf derslerine katılım için kamera ve ses sistemi gibi EBA eğitimi için gerekli özellikleri taşıyan tüm dizüstü bilgisayarlar bağışlanabilir.

Bilgisayar Özellikleri:

Ekran özellikleri: HD Ekran 1920x1080 IPS

Dahili Hafıza: 32 Gb

Bellek: 2 Gb RAM

İşlemci: İntel 4 çekirdekli

Ön Kameraya sahip olması gerekiyor.

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?