Arnavutköy Belediyesi
Oyun Geliştirme Kampı Genç Yeteneklere Kapı Açıyor

Oyun Geliştirme Kampı Genç Yeteneklere Kapı Açıyor

25 Ağustos 2023 Cuma

Arnavutköy Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Oyun Geliştirme Kampı başladı.

Arnavutköy Belediyesi, hızla büyüyen oyun sektörüne yeni isimler kazandırmak ve istihdamı artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde Oyunla Gelecek ve Üretken Akademi işbirliği ile düzenlenen Oyun Geliştirme Kampı başladı. 

Haziran ayında duyurusu yapılan kamp, online eğitimlerle 500 katılımcıya ulaşarak büyük ilgi gördü. Katılımcılar, 2 ay boyunca oyun motorları, yazılım ve tasarım programları, hikâye anlatımı, senaryo yazımı, grafik tasarımı gibi alanlarda teknik eğitim alma fırsatı buldular.

Yaklaşık 150 katılımcı, başarılı bir eğitim sürecini tamamlamanın ardından zorlu mülakat aşamalarını geçerek fiziksel kamp etkinliği için seçildi. Bu etkinlik sayesinde genç yetenekler bir araya gelerek ekipler oluşturacak ve kendi oyun projelerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. 

Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kampın ilk gününde katılımcılar, oryantasyon sürecini tamamladılar. Dijital Türk Oyunları Platformu Kurucusu Okan Özbay da kampı ziyaret ederek katılımcılara deneyimlerini paylaştı ve ilham verici bir söyleşi düzenledi. Arnavutköy Oyun Geliştirme Kampı, ANTASET, Üretken Akademi, Gamefactory, YTÜ GAMESUP gibi sektörde öne çıkan kuruluşların işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Kamp süresince yeni oyunlar üreten ekipler, kampın sonunda sektörün önde gelen firmalarının yöneticileri önünde projelerini sunma ve oyunlarını pazarlama şansı yakalayacaklar.

Sunumların bir yarışma atmosferinde gerçekleşeceği etkinlikte en beğenilen oyunlar ticarileşme fırsatı elde edecek. Kampın finali ise 29 Ağustos'ta gerçekleşecek. Bu etkinlik, genç yeteneklerin yaratıcılığını ve potansiyelini oyun geliştirme sektörüne taşıyarak, sektörün geleceğini aydınlatmayı amaçlıyor.
 

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?