Arnavutköy Belediyesi
Oyun Geliştirme Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oyun Geliştirme Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

26 Eylül 2022 Pazartesi

Arnavutköy Ödüllü Oyun Geliştirme Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılar, binlerce kişinin katıldığı etkinlik ve konser ile ödüllerine kavuştu. 

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi’nin düzenlediği ve 40 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren takımlar ödüllerine kavuştu. Oyun Geliştirme Yarışması’nın ödül töreni için düzenlenen Kolpa konserine binlerce Arnavutköylü katıldı. Etkinlik, Vadi Park’ta DJ performansının sergilenmesi ile başladı. Ardından ise Arnavutköy Bilişim Akademisi’nin tanıtım videosu oynatıldı. 

Düzenlenen etkinliğe Dijital Türk Oyunları Platformu Kurucu Başkanı Okan Özbay ve Sosyal Medya Uzmanı Hakkı Alkan katıldı. Etkinliğe katılan Okan Özbay ve Hakkı Alkan yaptıkları söyleşide dijital oyun sektörüne ilgi duyan gençlere tavsiyelerde bulundu. Daha sonra ise Ödüllü Oyun Geliştirme Yarışması’na katılan yarışmacıların tasarladıkları oyunların gösterimi yapıldı. Etkinliğin devamında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Etkinlik Vadi Park’ta Kolpa grubunun verdiği konser ile devam etti. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da katıldı.  

“En büyük hazine gençlerimiz”

Etkinlikte konuşan Ahmet Haşim Baltacı, “ Bu gece ile ilgili iki önemli husus var. Birincisi eğleneceksiniz. Ama onun öncesinde Arnavutköylü gençlerin büyük bir başarı hikayesi, Bilişim Akademimizin başlatmış olduğu güzel bir çalışma var. Bilişim Akademimiz geçen yıldan bu yıla özellikle teknoloji, bilim ve bilişimle ilgilenen tüm gençlerimize güzel bir imkan hazırladılar. Yaklaşık 2 bin 500 müracaat üzerinden bine yakın arkadaşımız buradan eğitim aldı. Burada özellikle teknolojik gelişmeyi önceleyen bilimsel çalışmalara öncelik verildi. Birçok arkadaşımız bu sayede iş buldu. Daha da önemlisi ülkemiz dünya ile yarışıyor. Bu yarışta bizim en büyük hazinemiz gençlerimiz, sizlersiniz. Okullarınızda zaten ciddi bir eğitim alıyorsunuz. Bu eğitimle beraber belediye olarak bizler de işin bu tarafında sizlere imkan sunmaya devam ediyoruz. Oyun geliştirme, yazılım, teknoloji tasarım, robotik kodlama gibi son dönemin trendleri ile ilgili çok güzel faaliyetler ve çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. 

“Hepsi sizler ve sizlerin geleceği için”

Konuşmasına devam eden Ahmet Haşim Baltacı, “Bir karakterimiz var ARBEY diye. ARBEY karakterimiz birkaç yıldır geliştirilen önemli bir yazılım ürünü. Daha sonra bu karakterin üzerinden özellikle oyun yazılımı ile ilgili eğitsel çalışma olarak bir oyun çalışması düzenlendi. Yaklaşık 40 katılımcı müracaat etti ve 10 takım halinde bu çalışmalar, 4 gün boyunca devam etti. Bu akşam dereceye giren arkadaşlarımızı birlikte takip edeceğiz ve ödüller vereceğiz. Hepsi sizler ve sizlerin geleceği için, ülkemizin daha iyi noktalara varması, dünya ile yarışabilmesi için. İşte böyle bir akşamda birlikteyiz. Gecenizin gönlünüzce geçmesini temenni ediyorum” dedi. 

Tarihi bir oyun yaptıklarını anlatan 14 yaşındaki Metehan Çakmak, “4 gün boyunca 10’ar takımdan oluşan bir sistemle oyun yaptık arkadaşlarımızla. 4. günün sonunda oyunlarımızı jürilere sunduk. Jüriler kendi aralarında karar verdiler ve bugün açıklıyorlar. Ben ve arkadaşlarım iki boyutlu bir oyun yaptık. Bunun amacı Yavuz Sultan Selim’in hazinesini bulmak. Bu tarz tarihi ögeleri oyunumuza ekledik” şeklinde konuştu. 
 

Teknoloji HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?