Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Fatih SANLAV

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü

•    Belediye hakkında yazılı, görsel ve elektronik basın-yayın ve iletişim araçlarında çıkan haberleri takip etmek, derlemek, arşivlemek; bunlardan uygun olanları ilgili paydaşların dikkatine sunmak.
•    Belediye tarafından her türlü proje, hizmet ve faaliyet hakkında toplumsal kesimleri bilgilendirmek, gerekli duyurum ve tanıtım çalışmalarını yapmak, kamuoyundan gelen şikâyet ve görüşlerin tespit ve değerlendirme çalışmalarını yürütmek.
•    Belediye tarafından yürütülen her türlü proje, hizmet ve faaliyetler ile yurt içi ve yurt dışı temas programlarını yazılı ve görsel yöntemlerle kayıt altına almak ve bu amaçla kaset, CD, usb, hard disk, fotoğraf, sunu, kupür vb. materyalle temin edilen haber, resim, görüntü ve bilgileri tasnif ederek arşivlemek ve belirli aralıklarla raporlar hazırlayarak belediye yönetiminin bilgisine sunmak.
•    Belediye tarafından yürütülen her türlü proje, hizmet ve faaliyetleri tanıtmak amacıyla basın bildirileri, bültenler, gazeteler, dergiler, afişler, broşürler, el kitapları, kataloglar, kitaplar, tanıtım sunuları, filmler vb. çalışmalar yapmak, basın-yayın organlarına dağıtımını gerçekleştirmek; Belediye’nin internet sitesine içerik desteği sağlamak.
•    Basın-yayın organlarınca, Belediyenin icraatları hakkında haber, tanıtım veya kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olarak yapılacak her türlü çalışmaya içerik desteği sağlamak, gerektiğinde bu tür çalışmaları kontrol etmek; belediyeyi oluşturan birimlerden veya ilgili çevrelerden ihtiyaç duyulan bilgi ve verileri temin etmek ve gerekli yerlere iletmek.
•    Basın-yayın organlarına ve mensuplarına dair iletişim bilgilerini sistematik olarak derlemek ve güncelleştirmek.
•    Hizmetin yürütülmesi ile ilgili son gelişmeleri izlemek, tedbirler almak, gerekli malzeme ve cihazları temin etmek,
•    Belediye tarafından düzenlenen açılış, kapanış, temel atma, anma ve kutlama törenlerine dair davetiyeler ile birlikte her türlü afiş, broşür ve diğer materyalleri bastırmak, dağıtmak ve gerekli yerlere asılmasını sağlamak.
•    Başta basın-yayın organları olmak üzere, Belediyenin paydaşı konumunda olan bütün kesimleri, belirli bir program dâhilinde düzenli olarak ziyaret etmek, ilişkileri canlı tutmak, mümkün olduğu ölçüde ortak programlar yapmak veya Belediyenin programlarına katılımlarını sağlamak.

Müdürlük Nerede?

Adres: Taşoluk Mah. Kazım Karabekir Cad. No : 88 Arnavutköy / İST