Bilgi Güvenliği El Kitabımız Yayında.

07 Şubat 2023 Salı

Bilgi güvenliği, bilgi ve bilgiyi kaydeden, erişime vasıta olan, depolayan varlıkların tümünün izinsiz veya yetkisiz bir biçimde erişim, kullanım, değiştirilme, ifşa etme, ortadan kaldırılma, el değiştirme ve hasar verilmesini önlemek olarak tanımlanır ve “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik unsurundan herhangi biri zarar görürse güvenlik zafiyeti oluşur.

Bu el kitabı; Arnavutköy Belediyesi’nin bilgi güvenliğine yaklaşımını anlatan politikayı içerir. Kurumumuz, Bilgi Güvenliği El Kitabını yayınlamakla; bilgi kaynaklarını kullanan tüm kullanıcılarına, ilişki içinde olduğu üçüncü taraflara ve tedarikçilerine bu politikayı duyurmayı amaçlamaktadır.