Afet ve Sivil Savunma Uzmanlığı

Uzmanlığımızın başlıca görevleri: Kurumun fiziksel ve personel sivil savunma güvenliğini sağlamak; ilçenin, ilçe halkının, diğer canlıların ve çevrenin afet ve acil durum güvenliği ile ilgili konularda çalışmalar yapmak, afet öncesi ve sonrası acil durum hazırlıkları yapmak; Afet Yönetim Merkezi ile ilgili mevzuat ve planlama çalışmaları yapmak; top­lumsal katılım ve eğitim çalışmalarını yapmak, müdahale ekipleri kurmak, eğitmek, donatmak ve hazır bulundurmak, proje geliştirmek ve uygulamak, İlçe Afet Planı’na katkı sağlamak, afet gönüllüsü yetiştirmek, afet zararlarını azaltıcı eğitim amacıyla yazılı ve görsel doküman hazırlamak; afet ve acil durumlara yönelik çalışmaları yürütmek yönetmelik­leri hazırlamak ve uygulamak.

Müdürlük Nerede?

Adres: Taşoluk Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 88 Arnavutköy / İST

Telefon: 444 4 597

Afet Koordinasyon Merkezi Nerede?

Adres : Mehmet Akif Ersoy Mah. Maltepe Cad. No:92 Arnavutköy /İST

Afet Eğitim Merkezi Nerede?

Adres : Boğazköy İstiklal Mah. Türksoy Cad. No:125 Arnavutköy /İST

Telefon: 0212 600 50 16