2. Kez Tapu Sevinci

Arnavutköy Belediyesi yapımını tamamladığı 720 daireli VEFA Konutları’nın 2. Etap tapularını hak sahiplerine teslim etti.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın seçim vaatleri arasında yer alan VEFA Konutları tamamlandı. Nisan ayında ilk tapu teslim töreninin ardından, 2'inci Etabı'nın tapularını almaya hak kazanan vatandaşlar, tapularını Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın elinden aldılar.

Arnavutköy Belediyesi, yapımını tamamladığı 720 daireli VEFA Konutları 2'inci Etabı'nın tapularını hak sahiplerine dağıttı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Özellikle okulların açılacağı yeni döneme kadar hak sahipleri yoğun bir şekilde evlerine geliyorlar ve evlerini şenlendiriyorlar. Dolayısıyla her yönüyle tamam diyebileceğimiz bir proje" dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın seçim vaatleri arasında yer alan VEFA Konutları, tamamlanmasının ardından sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 720 daireden oluşan VEFA Konutları'nın tapu dağıtımı için site içerisinde tören düzenlendi. Düzenlenen törende aynı zamanda site içerisinde 850 metrekare alan üzerine kurulu bin kişi kapasiteli Nazmi Akpınar Camii'nin açılışı da gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın öncülüğünde çok sayıda vatandaşın katıldığı törende ilk olarak kurban kesildi.

Selamlama konuşmalarının ardından ise, Başkan Baltacı tarafından hak sahibi kamu personellerine tapuları teslim edildi. Tapularını alan vatandaşlar, çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

"Burada tam anlamıyla bir yaşam var"

Tapu dağıtım töreninde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ise, "Gördüğünüz gibi burada hayat başladı. Özellikle okulların açılacağı yeni döneme kadar hak sahipleri yoğun bir şekilde evlerine geliyorlar ve evlerini şenlendiriyorlar. Dolayısıyla her yönüyle tamam diyebileceğimiz bir proje. Sosyal donatıları, ibadet, sağlık, eğitim, pazar ve gençlik merkezleriyle burada tam anlamıyla bir yaşam var. Bu yaşamın hayata geçmesi için büyük gayret sarf ettik, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Kişiye özel ödeme imkânı"

Başkan Baltacı sözlerine şöyle devam etti: "Buradan konut sahibi olmak isteyen herkes kendi imkanlarını oluşturabiliyor. Birtakım görüşmeler yaparak kredi imkanları elde edilebilir. Tüm bunların dışında yönetim olarak da Akpınar Yönetimi kişiye özel seçenekler oluşturdu. Bu kişiye özel seçeneklerde ödeme gücü içerisinde 10 yıla varan vade ve peşinat seçenekleri mevcut. Her türlü kolaylık vatandaşlara sunuldu."

"Kamu görevlileri mutlu"

15 yıl sonra ev sabini olduğunu söyleyen Komiser Murat Ergül, "İlk evim, çok mutluyum bir yuvam olduğu için. Daha önce maddi zorluklardan dolayı ev sahibi olamamıştım. Bu projeyi duydum memurlara yönelik ve kayıt yaptırdım. 50 bin peşinat verdim her yıl 200 lira artacak. İlk yıl bin 200 lira ödemiştim ikinci yıl bin 400 bu şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yıllardır kirada oturduğunu dile getiren Din Görevlisi Mahmut Albayrak, "Bu zamana kadar ev sahibi olmak istedim ama mevcut düzende bankalar araya girdiği için olamadım. Böyle bir sistem arıyordum, senet karşılığında bankalarla uğraşmadan. Bu projeyi duydum ve geldim müracaat ettim. Kendime uygun şartlarda 10 yıl vadeli evi satın aldım. Kirada otururken duvara bir çivi çakmaya dahi korkardım. Şimdi ise huzur içinde kendi evimde oturacağım" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi : 01.02.2018

• 50 Yıllık Soruna Çözüm: İmar Barışı

İmar Barışı ile 13 milyon konutun imar ve iskan sıkıntısı bitiyor. Düzenlemeye kısa sürede büyük ilgi gösteren Arnavutköylüler, başvurularını Arnavutköy Belediyesi’nde gerçekleştiriyor. Mevcut düzenleme sayesinde yaklaşık 50 yıldır devam eden soruna çözüm üretilmesi vatandaşları memnun etti.

• Bayramlar Bir Arada Olunca Güzel

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, bayramın 1. günü vatandaşlarla ile bir araya geldi.

• Arnavutköy’de Mahalle İftarları Sona Erdi

Arnavutköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen geleneksel mahalle iftarları programının bu yıl için sonuncusu gerçekleştirildi.

• 3 Bin Öğrenci Boğazda İftar Yaptı

Arnavutköy Belediyesi tarafından, liseden mezun olan öğrencilere iftar programı düzenlendi. Boğaz turu eşliğinde gerçekleştirilen iftar programına 3 bin öğrenci katıldı.

• Arnavutköy’de Miniklerin Karne Heyecanı

Arnavutköy Aşık Veysel İlkokulu’nda 2017/2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne töreni düzenlendi.